Nystart på bloggen och barnkalas-fika

Hej igen!

Min blogg och hemsida har sedan nyår stått helt still men nu tar jag tag i detta och startar upp igen. I ett nytt verktyg och med ett nytt utseende. Jag har inte för avsikt att blogga varje dag eller varje vecka men när jag får lust till det. Jag kommer främst dela med mig av pyssel jag håller på med, kanske inspirera någon, kanske skapa någon slags portfolio med mina tavlor mm…

Idag har vi firat födelsedag i familjen, så de senaste dagarna har jag och barnen bakat en del, och om några dagar är det dags för kalas med Bolibompa-tema. Då ska det bli en Bolibompadrake tårta.

IMG_1094

Vår kalasinbjudningslapp som storasyster, snart fem år målade såg ut så här.

Just nu gräddas ett bröd som (förhoppningsvis) ser ut som en vattenmelon, gjorde samma bröd på sonens barnvälsignelse och jag tycker det både smakade gott såg roligt ut och dessutom var kul att göra. Barnen hjälpte till i de flesta momenten förutom det sista eftersom de somnade innan.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Till kalaset har vi också gjort bolibompa kakor då vi kavlat ut deg och stansat ut figurer, och igelkottar. Små smördegskakor chokladdoppade och med strössel som igelkot-taggar. Sådana blev vi bjudna på när vi hälsade på och fikade hos en kompis till barnen.

Till de små barnen som inte äter socker har jag gjort två olika kakor som mest smakade som torkad frukt och det var ungefär vad de var också. Men bilder kommer en annan gång.

Annars har jag ägnat en del tid på sistone åt att göra Frost klänningar. En Elsaklänning och en Annaklänning. visar bara en bild av Anna klänningen nu. Inte färdig än.

Men nu ska jag gå och skära upp brödet och se om det blev som det var tänkt

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s