Om mig

Hej! Jag heter Elin Forsman och kommer från Skellefteå, där jag nu också bor med min make och våra tre, snart fyra, barn. Jag skapar i olika tekniker. Tycker om att måla i akvarell, blyerts, torrpastell. Har tidigare undvikit akrylfärg men har även börjat använda mig av det senaste åren framförallt då jag gjort om i flickornas sovrum. Där jag målat en stor målning av ett fönster med en utsikt över en djungel och byggt in deras våningssäng och målat träskivorna för att kamouflera den till en djungel. Snickrar alltså också en del emellanåt. Virkar och syr en del också, virkar porträtt en rad i taget. Börjar till vänster på bilden och nerifrån och upp. Virkar hela ”tyget” i ett stycke. Syr en del kläder ibland, till barnen främst. Klänningar oftast men har även gjort någon skjorta. Och emellanåt bakar jag tårtor och dekorerar dem med sockerpasta då barnen fyller år.

Tidigare har jag tagit beställningar och målat av barn eller hus och natur till exempel. Ibland har jag också fotograferat ett bröllop till exempel, eller porträtt. Mycket roligt att få beställningar. Hör av dig om du vill att jag målar något åt dig.

Jag jobbar som förskollärare, nu senast i en barngrupp med tre till sexåringar. Tidigare också arbetat 2,5 år som lärare i förskoleklass. Försöker få in så mycket skapande som möjligt med de barn jag jobbar med, det brukar bli så då jag har mitt stora intresse där. Läste under studietiden en del kurser med inriktning mot bild och slöjd för barn. Och så skapar jag även med barnen hemma förstås, tycker om att måla eller på andra sätt låta dem skapa: med färger av olika slag, med pärlor, skräpmaterial, snickra en fågelholk, hjälpa dem sy ett mjukisdjur eller ett klädesplagg med mera …

elin.forsman@gmail.com